Arıcılık Desteklemesi

2024 Yılı Arılı Kovan Desteği Ne Kadar

2024 arili kovan destegi ne kadar

17 Ağustos 2024 tarihinde başlayan ve her yıl düzenli olarak devlet arılı kovan desteği vermektedir. Bu yılda aynı şekilde kovan başı ve ana arı için yapılacak destekleme ücreti belli olmuştur. Destekleme tutarları arıcılar birliği üyeliğine göre değişkenlik göstermektedir.  Detayları hep birlikte inceleyelim ve ona göre desteklemeden faydalanmayı kaçırmayınız.

Destekleme Tarihleri:

17 Ağustos 2024 – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında arıcılar birliğine eğer birliği üye değilseniz tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapabilirsiniz.

Destekleme oranları:

1 Adet Arılı Kovan Desteği: 100 TL’dir.

Arıcılar birliğine üye olmayanlar ise: 80 TL

Kadın veya Genç Arıcı iseniz: 40 TL

Birliğe üye değilseniz: 32 TL

Gezginci arıcılık yapıyorsanız: 30 TL

Birliğe üye değilseniz: 24 TL

Birinci dereceden tarımsal bir örgüte üye iseniz: 20 TL

Birliğe üye değilseniz: 16 TL

2024 arili kovan destegi

Destekleme yapılacak arılı kovan nasıl olmalı?

Destekleme için en az 20 adet arılı kovanınızın olması gerekiyor. Bu kovanların içinde arı mevcudu en az 5 çerçeveden fazla olmalı ve sağlıklı görünmelidir. Boş arı kovanlarını yerleştirip içerisindeki 2-3 çerçeve arının bulunması koloninin sağlıksız ve zayıf görüntü sergilemesinden dolayı desteklemeden faydalanamayabilirsiniz.

2024 arili kovan destegi nasil olmali

Yukarıda saymış olduğumuz desteklerin temelinde 100 TL destek almaktasınız eğer aynı şekilde kadın ve genç arıcı, gezginci arıcı ve birinci dereceden tarımsal bir yere üye iseniz bunlara kayıtlı olduğunuz için veya bu şartları taşıdığınız için ilave olarak diğer destekleri de alabileceksiniz. Örneğin; arıcılar birliğine üye olduğunuz düşünürsek 100+40+30+20= 190 TL gibi toplamda bir destek alma imkanınız var ama temel destek 100 TL’dir.

Başvurular Arıcılar birliği veya bulunduğunuz yerdeki Tarım il/ilçe müdürlüklerine giderek yapabilirsiniz. Yine daha fazla detaylı bilgi için bu kurumlardan bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere yazarsanız cevaplarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir