Arıcılık, Bal Fiyatları

2024 Yılı Bal Fiyatları

2024 yili bal fiyatlari

Her yıl düzenli olarak bal fiyatları hakkında bilgiler vermekteyiz. Bizim buraya yazacağımız 2024 yılı bal fiyatları doğal ve hakiki üretim yapanların fiyatları için geçerli olan fiyatlardır. Şeker ağırlıklı bal üretimi yapanlar için buraya yazacağımız fiyatlar farklı olabilir.  O yüzden o şekilde üretim yapan üreticilerimiz için farklı bir fiyat politikası olması gerekir. Amatör ve bir üst seviyede arıcılık yapan arıcılarımızın ürettiği ürünleri hakkındadır.

Fiyatlar hakkında detaylara geçmeden önce eğer elinizde doğal ve hakki balınız varsa aşağıda yazacağımız formata uygun olarak yorumlar kısmından yazmanız durumunda yayınlanacaktır. Sizde bu şekilde elinizde olun ürünü tanıtımını ve reklamını yaparak daha fazla müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz.

Adı ve Soyadı: Doğru isim yazarak güven kazanın.
Telefon No: İnsanlar size ulaşabilmesi için yazınız.
Bal fiyatı: Tek fiyat yada farklı çeşitleriniz varsa yazınız.
Üretim Yeri: Balı ürettiğiniz ilin ismini yazın.
Açıklamalar: Üretimini yaptığını bal hakkında insanlara anlatın. Nerede nasıl ve hangi çiçeklerden bal aldığı konusunda bilgiler vermeye çalışalım.

Ülkemizde üretimi yapılan bütün balların değeri farklıdır. Balların değeri üretim yerine ve arıların nektar çektiği çiçeğe göre farklılık göstermektedir. O yüzden sizlerde bal alacaksanız bal alacağınız kişinin üretim yaptığı yerin ve bölge hakkında detaylı bilgi sahibi olursanız ona göre fiyat konusunda da fikir sahibi olmuş olursunuz.

petekli balin fiyati

Petekli Bal Fiyatı: 500 TL 
Doğal olarak çiçek bal üretimi yapan köyünde ve yaylasında arısı olan bir kişinin bu fiyattan aşağıya vermemesi gereken bir fiyattır. Süzme olunca fiyat değişebilir tabi. Petekli bal olarak süzülmemiş balın fiyatıdır.

suzme balin fiyati

Süzme Balın Fiyatı: 750 TL 
Normal petekli balın bal süzme makinesi vasıtası ile süzülmüş haline süzme bal diyoruz. Bu bal peteklerden de arındığı için tamamen bal olduğunda yazdığımız fiyat civarında verilebilir.

kestane balin fiyati

Kestane Balın Fiyatı: 1500 TL – 2000 TL
Kestane ağaçlarının yoğun olduğu özellikle sahil şeridine yakın bölgelerde üretimi yapılan bir balımızdır. Kestane balı üretimi yapılan yerde çiçek balı gibi bütün petekleri genelde doldurmaz o yüzden dolayı kestane yöresinde bal akımında petekleri tam doldurmayacağı için genelde süzme olarak satıldığı için yazdığımız fiyat süzme kestane balın fiyatıdır. Belli bir fiyat aralığı bırakmamızın sebebi ise kestane florasının yoğunluğuna göre farklılık gösterebilir.

karakovan bali fiyati

Karakovan Balının Fiyatı: 750 TL – 1000 TL
Karakovan balı olarak ifade ettiğimiz bal çeşidimiz ise arıların bal mumunu da kendisi yaptığı baldır. Eskiden kütüklerde yapılan günümüzde ise normal fenni kovanlarda kasnak usulü yapılan baldır.

2024 yılı bal fiyatları hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Sizlerde yörenizdeki bal fiyatlar hakkında bilgiler vermek isterseniz aşağıdaki yorumlar kısmında yazabilirsiniz. Bal satın almadan önce farklı satıcılardan fiyat teklifi almanız ve balın analiz raporunu kontrol etmeniz tavsiye edilir. Umarım bu bilgiler 2024 yılı bal fiyatları hakkında genel bir fikir edinmenize yardımcı olmuştur.

9 yorum “2024 Yılı Bal Fiyatları

  1. Avatar Emre dedi ki:

    Kastamonu Cide yöresinin hakiki Kestane balı.
    Hüseyin Bağlan. Bey. 2024 bal 🍯 fiyatları
    Tel. 05367380239.

  2. Avatar Mehmet dedi ki:

    *Mehmet Ceylan
    *05333254824
    *Süzme Kestane balı fiyat:1750 TL
    *Süzme Çiçek Balı Fiyat:650 TL
    Düzce yöresi
    Afiyet şifa olsun efendim

    1. Avatar ibrahim yılmaz dedi ki:

      çiçek balı dediğiniz bahar balımı yoksa ayçiçeği balımı bizde bahar kestane ve ayçiçeği balı olur

  3. Avatar Mehmet Yergenli dedi ki:

    Mehmet Yergenli
    05423564443
    Yalova
    Ihlamur kestane ağırlıklı
    Petekli / süzme bal = 750/1000 TL
    Öncelikle bu platformda bu önemli konuya değindiğiz için teşekkürler.
    Bal fiyatı belirlenirken belirttiğiniz etkenlere ilave olarak; üretim miktarı, üretim yapılan ildeki hayat pahalılığı gibi maliyet artırıcı etkenler olduğunu unutmamak lazım.
    Arıcıların tarım bakanlığı tarafından üretim ve satış aşamalarında gözardı edildiğini , üreticilerin bir çoğunun atadan öğrendiği ile arıcılık yaptığını düşünüyorum.
    Ben kendime temiz bal üretmek için arıcılığa başlayan amatör küçük arıcıyım, balımı henüz hasat etmedim, Ağustos ayında hasat edeceğim. Hasat ettiğimde az miktardaki balımı yukarıda belirttiğim fiyattan satacağım.

    1. Avatar Avrasya Arıcılık dedi ki:

      Hayırlı olsun. Yerinde ve doğru tespitleriniz için ayrıca teşekkürler.

  4. Avatar yusuf dedi ki:

    2024 yılı bal fiyatları ile ilgili olarak böyle öncelikli bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.
    Adı ve Soyadı: Yusuf yaldırmaz
    Telefon No: 5306614581
    Bal fiyatı: 650 TL
    Üretim Yeri: sinop
    Açıklamalar: Yüksek rakımlı yayladan yaptığımız ballardan derlenmektedir.

  5. Avatar Özkenan köse dedi ki:

    2024 sezonu bal hasadı mevsim iyi giderse ağustos sonu yapılacaktır.Ürettigim bal Artvin ili Şavşat ilçesinde 1700 rakımlı Koyunlu köyü olup arının çiçek toplama rakımı 2100 metreye kadar çıkmaktadır.Balın içeriği kır çiçeği ve yapraklı ağaçlar(akasya,kara çalı,ıhlamur ,gürgen,fındık,kuşburnu,sumak) gibi nektar üreten bitki ve ağaçlardan oluşmaktadır.2024 yılı süzme çiçek bal fiyatı 600 tl.dir.

    1. Avatar Avrasya Arıcılık dedi ki:

      Hayırlı olsun ama bu değerli ürününüze insanların uluşması için telefon numaranızı paylaşın lütfen.

  6. Avatar Ali çetin dedi ki:

    *Ali ÇETİN
    *05522377708
    *petekli bal kg fiyatı 400
    Süzme bal kg fiyatı 550
    Kara kovan balı kg fiyatı 630
    *sivas merkez yıldızdağı kekik ve keven balıdır
    *kekik ve kevenden olmak üzere yöremizde bulunun çok farklı çiçeklerden gelen doğal ve şifa balımızdır kalitesinde sorunsuz garanti verebileceğimiz sizlerin için doğal olarak ürettiğimiz balların şifa niyetine de gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir